Friday, June 4, 2010

Teh Tarik, I lurveeeee !


Ever since I was in my final trimester of pregnancy I became crazily crazy over teh tarik. Kalau satu malam tertinggal teh tarik, alamatnya tak tido la I malam tu. Termimpi-mimpi. Terbayang-bayang. Terkenan-kenan kan teh tarik yang sedap lagi enak dan berkrim itu. Ewahhhh! =P

Yang peliknyer, I thought perangai gilerkan teh tarik ni akan hilang once I dah labour nanti. TETAPI ! harapannn.... [-_-]" Kegilaan teh tarik itu tak hilang di mamah proses meneran bersalin tu. Ianya masih kekal. Ye masih kekal sebati dengan tekak beta ni wahai rakyat jelata. Hik hik. Sambil menaip ni pun ade teh tarik di sebelah I tau...

Alkisahnyer, I ni pada suatu ketika dulu (ish..macam annoying pulak ayat ni) memang sangat sebati dengan Cham Ice. Perghhhhhh. Takpun Nescafe Ice. Perggghhhh. Ish ish ish...yang rase ala kelat melat tu la idaman hati dan pujaan hatiku. Tapi memandangkan kafein itu tidak baik untuk perempuan yang bunting aka preggy, maka secara tak sengaja hubby telah memperkenalkan I kepada En. Teh Tarik. Sejak pengenalan itu bibit cinta kami telah ter-putik dan kekal sehingga kini. Agak cuak jugak masa baby Daniel keluar kulit dier ade ala-ala kaler teh tarik. Sebbaik sekarang dah makin cerah, tampan lagi bergaya. Hik hik.

Semalam, sedang kami berjalan di Empire Shopping Gallery, Subang Jaya...tetiba ternampak la pulak restoran Teh Tarik Place. Perghhh...hapa lagiiii, haruslah singgah dinner di situ. =D

The signboard design I suka. Creative!
As if showing the teh tarik liquid forming the word.

Hik hik..this pic macam gothic efx jer. Not bad huh!
Walhal my camera shaky. =P
Love the theme writen on the entrance wall;
"from Malaysia with LOve..."

Teh Tarik Place's menu.

Hubby is waiting for the food with satisfied face.
The wooden table. Memang macam kedai kopi kat kampung lah!

Actually hubby baru je find out from the supervisors that this restaurant belongs to TGI Friday's. Believe it or not! I think they are brilliant. TGI Friday Restaurant actually brings up the concept of the western restaurant there. And therefore, to cater the market here widely...they come up the malaysian's lifestyle as their new concept strategy. And of course I was quite impress with their supervisors' style, very professional indeed. Really reminds me of TGI's waiters. And I'm not surprised if they actually use to work there before.

At first I was wondering, was these restaurant tak sempat siap or...
they simply leave it as part of their concept.
Yup, it is actually their concept to be seen like that.

Tin kosong as their receipt/bill holder. Cool lah!

Please focus on the wall feature behind me. Unique isn't it?!
(ps: My face looks weird lah, the spotlight above me creates my feature look something not right about it =P)

Owhh yeahh..the Teh Tarik !

And this is the Charm Ice. (eerr...Charm?! yes they spell it that way instead of the usual 'Cham').

Hubby ordered Mee Goreng (recommended by the supervisor).
Look simple but tastes nice (accept too little for hubby ku yang cumil..hik hik).

Mine is Asam Laksa.
At first look I was thinking, where the h**l is the condiments? Ni mesti tak sedap!
Tooootttt I was wrong...it tastes quite nice. And I love it! =)

Hubby's 2nd dish...tosai!
Taste? I tak sempat rase coz hubby dah settlekan semua dengan cepatnyer. =(

Yang lagi bestnyer about this place is...they even have nasi kerabu in the menu. Both of us LOVE nasi kerabu! Sayangnyer...dah habis by lunch time lagi. So telan air liur je la ...gulp! -_-

Demi semangat nasi kerabu! Kitorang repeat datang balik the next day during lunch time...haha!

The precious nasi kerabu (with ayam percik, telur masin and keropok).

**nota kaki : Price dier not bad..a-must-try restaurant! Infact at The Curve and One Utama pun ader 'Teh Tarik Place' ni jugak.



Salam teh tarik.
=D

4 comments:

Teh Tarik Crew said...

teh tarik is a 247365 drink for malaysian..i like it too

Hi !! I'm Bulan .... said...

Whoa...wut a figure! Well, at least we shared the same interest =)

Eena said...

dah terkena jugak sindrom gilerkan teh tarik nih..altho my gynae ckp kurangkan..napa yer..?ehehhehe..tapi memang sedapkan...

Hi !! I'm Bulan .... said...

to Eena : Terkena gak syndrome 'teh tarik' ni gak? hehe..memang syndrome orang2 preggy kot. Maybe gynae suruh kurangkan sebab takut too much sugar kot..and also kafein, nanti baby dalam pewut pun ikut sronok tak boleh dok diam..hik hik =P