Friday, October 31, 2008

Sepi


**bulan tanpa bintang ibarat malam yang sepi tanpa seri ...

I believe in You
by Joe



Only Words, Pictures, a Song and Memories

Loved you Tonite
by John West



You're far far away from me
Don't know much about you
But I like what I see
We don't have to judge each other
We could just be
We could just breathe
Maybe wait and see
But in the meantime

Would you mind if I told you
I loved you tonight
Cuz it seems when you close to me
It's gonna be alright

Would you mind if I told you
I loved you just for tonight
Cuz it seems when you close to me
It's gonna be alright

We've been in love before
haven't we
But past loves like past lives
It seems to me
We don't have to fear this moment
We could go slow
See where this goes
Cuz you never know
But in the meantime


*chillin by the beach, waiting for our bweakie*

*the morning breeze was owesome he said*

*i can't wait to get in there, crystal clear i must say*

*thumbs up for the picturesque view*

*no it's not a starfish, it's a seashell !*
* macam 'bintang'*


First Nite by Myself

First nite by myself at home.
Terasa pelik pulak since kawin ni dok umah sorang2. Hubby kena outstation sampai hari ahad ni.
Bukannyer aku tak biasa tinggal sorang sebelum ni. Tapi time tu masa bujang. Since kawin ni kira first time rasanya kena tinggal sorang2 for quite a long time.

Terasa sunyi pulak rumah kecik aku ni.
Slalunya walaupun dier balik lambat malam tapi sekurang2nye aku tau jugak la dier akan balik lewat malam nanti. Buntu kejap aku dibuatnya tadi lepas dier pegi.
Sempat jugak la aku kemas umah kejap tadi sebelum aku online ni.

Ishh...sunyi.
Patutnyer aku on tv. Tapi mcm dah pukul 12 mlm. So kejap lagi dah nak tido. Kang kalau on tv tak sedar plak ter-layan sampai lewat pagi. Tak pepasal esok gi keja lambat.

Hmm..hubby suggest aku balik umah Subang weekend ni kalau boring. Macam idea best gak tu. Sebab momot ader kat sana weekend ni. Tapi...aku macam byk keja nak kena buat. Gambar client tu tak abis lagi aku...so aku nak kena siapkan la jugak kalau aku nak lepak umah Subang.

Malam ni aku macam takder mood nak wat keje.
So tu yang aku layan tulis blog ni kejap. Sambil2 tu aku belek tgk gambar masa honeymoon kat Tioman ari tu. Hmm...tersenyum... =)
Bestnyer kalau dapat gi Tioman lagi skali. Time tu hubby baru 1st time gi Tioman. And dier mmg happy. Last time dier jelez sbb aku gi ngan member2 diver aku. Walhal Tioman mmg best. Lepas dier dah rasakan pengalaman tu sendiri baru dier tau betapa best nyer experience yang aku rasakan dulu. Tenang...and orang2 kat sana mmg friendly. Dah jadi kawan2 kami pun skrg.

* inai masih merah baru berapa hari lepas kawin *

* on the way to Tioman, dalam Fast Ferry*

* lepak kat luar Ferry layan view*

* happy betul hubby time tu, memang obvious from his expression*

* aku pulak dah mula pening kat belakang ni*

* sampai je kat Tioman we lepak jap dekat luar chalet, layan senja*

eh..alamak! dah pukul 1 pagi laa.
Errr...kena tido dah.

to be continued..
( I hope.. =P )

bye



Wednesday, October 29, 2008

Hanya Satu


Ayah & Ibu,
Insan yang paling indah dan mulia pernah ku kenali sepanjang hayat ku.

... Beautiful song by Mocca ...

*************

hanya satu pintaku
tuk memandang langit biru
dalam dakap seorang ibu

hanya satu pintaku
tuk bercanda dan tertawa
di pangkuan seorang ayah

apa bila ini
hanya sebuah mimpi
ku selalu berharap
dan tak pernah terbangun

hanya satu pintaku
tuk memandang langit biru
di pangkuan ayah dan ibu

hanya satu pintaku
tuk memandang langit biru
dalam dekap ayah dan ibu

*************



Friday, October 24, 2008

......

......




Kau Ada Segalanya

Sudah lama ku memendam rasa
Gelisah di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Diriku tidak bermakna

Di dalam mimpi aku terdampar
Mengejar apa yang di cita
Oh tetapi kenyataannya aku sedar aku tak berdaya

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cita
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi aku terdampar
Sesat mengejar apa yang di cita
Oh tetapi kenyataannya aku sedar aku tak berdaya...


Sepi

Hanya Tuhan yang Maha Mengetahui...
Apa yang terbenam di lubuk hatiku.

Sepi itu tak semestinya indah.

Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam




Thursday, October 23, 2008

Satu Lagi Hari Yang Bosan

Hari ni aku datang keje ingatkan nak siapkan job JIMAH yang dah dragging a few days dah ni.
Tapi biler aku sampai opis pagi tadi, check keje yang aku render semalam hampeh tak jadik.
Tension nyer!!! kaler dier off la plak. Tak sync dgn shot2 yang lain.
Aduihhh ape la nak jadik dengan aku ni. So terpaksa aku render balik.

Ntah la. Aku macam tak bleh focus sgt dengan keje kat opis kebelakangan ni.
Banyak masalah yang menganggu pikiran aku kebelakangan ni. Jadi aku slalu senang hilang interest untuk focus dalam keje aku.

Hari ni 23hb Oct. Patutnya dah masuk bulan kelima anniversary aku dan suami. Biler aku pikirkan balik kehidupan aku dan dier sejak kami berkahwin macam ....sighhh....ntah la. Susah aku nak luahkan kat sini. Aku rasa macam tak der ape2 yang betul2 bermakna yang boleh aku kenangkan atau boleh aku katakan yang boleh bagi aku impact yang mendalam setakat ni.

Semalam aku lepas keje aku teman Zura minum dekat d'tomyam kat umah aku. Banyak jugak yang kami sembangkan tentang kehidupan lepas kahwin ni. Aku rasa somehow serba sedikit ade gak persamaan yang kami hadapi when dealing with someone bernama suami.
Sedih gak. Tapi aku rasa lumrah. Tambahan pulak aku pun macam rasa fed up dengan alam perkahwinan ni.

Selalunya orang tua2 cakap, once kiter dah kahwin. Kiter akan rasa lebih 'settle down'. Aku masih mencari2 maksud tu utk dikaitkan dengan kehidupan aku sendiri. Betul ke 'word' tu akan berlaku dalam hidup aku. Setakat ni tak pulak aku nampak benda ni berlaku dalam hidup aku.

Kalau aku ader masalah dalam hal keje aku, suami aku tak suka nak mendengarnyer. Walaupun aku punya la ber-iya2 bercerita dengan harapan yang dier 'the one' bole memahami aku. Tapi malangnyer belum sempat aku habiskan cerita aku...dier dah bagi jawapan or kesimpulan dier sendiri yang slalunya menghampakan aku. Atau lebih tepat lagi membuatkan aku lebih jatuh. =( Memang sedih. Cuba juga aku tabahkan hati. Biler aku pikirkan balik ade ke aku buat macam tu pada dier? Seingat aku sebelum ni kalau dier bercerita pasal masalah kerja dier aku sedia mendengar. Walaupun kadang2 aku tak paham sangat pasal kerja dier or sape2 nama yang dier slalu sebut2kan tu, tapi sekurang2nyer aku tau yang dier memerlukan someone utk mendengar masalahnyer. So tat dier akan rasa lebih tenang lepas meluahkan nyer. Aku cuba jugak paham sedaya upaya aku. Tapi benda ni tak berlaku pulak pada aku. Dier akan slalunya potong cerita atau konon nyer mendengar bebelan aku dengan kata2 yang lebih melukakan hati aku yang mmg dah terluka. Kenape dier kena buat begini pada aku? apa salah aku?
Disebabkan itu aku rasa lebih baik aku simpan sendiri je masalah aku. Memang sangat pedih rasanya. Tapi apa lagi yang aku mampu?

Semalam aku pergi buat check up kat hospital. Mak mertua aku tlg buatkan surat rujukan untuk aku gi check kat Gaene. Rupanye tetap aku kena tunggu lama kat sana. Lepas amik darah, aku terpaksa tunggu agak lama nak jumpa doctor. Tapi at last aku tak dapat jugak jumpa doctor. Next appointment aku kena pegi 27th Nov ni. Hmm...lamanyer. Sepanjang aku duduk tgu kebosanan tu, aku sibuk memerhati pesakit2 lain yang tgh tgu giliran tu. Mostly mcm tgh pregnant. Yang sweetnyer...mostly dtg dengan suami disisi setia menemani. Cuma ader segelintir yang dtg solo and that termasuk la diri aku sndri. Sebak. Suami aku tak peduli pun nak call aku bertanyakan pasal aku. Aku rasa seram gak masa tu kalau2 lepas jumpa doctor aritu mungkin dpt feedback yang mcm tak best. Masa tu buatkan aku terpikir...kenape suami tak langsung nak call or sms aku utk tanyakan aku ok ker tak? Ntah laa...

Taknak kalau ikutkan aku nak rasakan perasaan macam ni. Tapi memang aku tak boleh nak elak lagi. Aku faham kalau dier sibuk dengan kerja dier. Aku sendiri pun slalu sibuk mengejar cita2 aku. Tapi aku manusia biasa dan juga seorang isteri. Aku jugak perlukan seseorang yang boleh faham dan berkongsi sakit susah senang aku. Tak dapat ku rasa kan semua itu.

Aku tak mampu untuk pasrah dan teruskan hidup macam ni lagi.



Monday, October 6, 2008

Selamat Hari Raya 2008, with LOVE

Hey I'm back from quite long raya break.

I felt different today, after a month no lunch. No ciggy break. No my morning caffeine..
Owh, it's great to have it all back. Back to normal life again. Hope no more sleepy mode. =P

Now, I'm back to work. 1st day after raya break. Suprisingly, I was feeling kinda excited to get back to office.
Yet now I'm sitting here till now feeling all blank.
There's so many things needed to be done. I simply dunno where to start. Deep sighhh***

Owh well, it's ok. Maybe I just need a bit more time to list it all one by one. Don't rush my dear-self. =)

Anyway, this is my 1st time celebrating my raya with hubby. 1st word in mind to describe about the experience is 'TIRED'. Pheww...only God knows how tired I was during the whole raya break. 'FUN'? hmmm...maybe I guess. Yet it still a memorable 1st year raya as a wife.